Monday, 6 June 2011

why ? why ? why ?

Salam peeps,

Hari ni aku nak cakap pasal "menganjing" . Janganlah comparekan dengan gmbar kat atas itu "mengkucing" haha . Korang mestilah biasa tengok perkataan WTF , S**L , B**I , BET**A , dan sewaktunyalah . Okay aku buat entry ni bukan nak cakap pasal siapa-siapa . Kalau terasa tu nasiblah . Jangan nak buat status FB aku kutuk kau pulak ya :) .

Errr why ? why ? why ? Aku tak faham kenapa bila orang yang popular buat status cakap itu ini semua YA kan aje . BUT orang yang tak popular macam aku reka ayat bagi panas sikit sekampung kau kecoh . Tu satu hal lah . Hal lainnya ramai pengguna facebook sanggup buat akaun palsu dan pakai gambar orang lain lepas tu buat status "menganjing" orang . Weh ! Muka kau takde hidung ke yang buat akaun palsu tu pakai gambar orang lain . Grrr (emo jap walaupun bukan aku) .

Kenapa ? Kenapa ? Kenapa kalau tak puas hati dengan orang mesti nak block orang ? Baik kau remove je kan lagi senang :) Pantaslagi menggembirakan . ;p Kenapa dan kenapa budakk hotsetapp add kita tapi sombong bagai ? Ehh aku tak terdesak pun nak kawan dengan budak hottsetapp macam kau lah . ;p

Kenapa ? Kenapa ? Dan kenapa orang suka sangat 'menganjing' orang yang pakai tudung ? Kenapa mesti cakap orang pakai tudung cuma nak tutup love bite ? Kenapa mesti cakap orang yang pakai tudung tunjuk alim ? Kenapa mesti cakap orang pakai tudung sekadar nak menunjuk dyeorang ayu ? Eh setidaknya diaorang dapat hidayah nak pakai tudung tau ..

Kenapa orang kawan mesti memilih pada kecantikkan ? Apa yang tak cantik , tak comel tak layak ke untuk berkawan dengan korang ? Kenapa mesti kawan dengan orang yang ada jawatan , kaya ? Orang yang tak banyak hartanya tak layak ke nak berkawan ? Kenapa ?  Diaorang pun manusia jugak . Pada Allah kita ni tiada bezalah .

p/s ; yang ni memang bikin aku panas lagi hangat . Kenapa suka cakap aku sombong ? Kenapa cakap aku kerek ? Kenapa cakap aku pandang orang tak puas hati ? KENAPA ?
 Mata ni yang dicipta oleh Allah.. Mata aku tak sesempurna mata kau .. Sombong ker ? Taklah tak kenal maka tak sayang . Ecehhh ;p Pandang tak puas hati ? Ermm ni mungkin effect mata aku yang agak kecik dan bila pusing aku macam jeling orang padahal tak pun . **Dahlah tak payah nak menganjing ke mengkucing ke menglembu ke apa bagai k ? SORI aku tak ada niat nak kutuk orang . Sekadar peringatan diri aku ;p .Bye !

dah baca?dah komen?SUKA? likelah hee

6 comments:

Norazlin Nordin said...

wah..banyak beno kenapenye...

ak ad jwpn..sbb sume tu udah lumrah manusia...

simple beb...try utk tangani bnda2 ni~

aqilah mohamad said...

okayy babe . i'll try my best :)

azie fazieda samad said...

hye!! salam kenal.. nice.. keep it up.. http://azziesamad.blogspot.com/

aqilah mohamad said...

hey wslam . yaww melayang :)

ffoucellete said...

Betl betul Qila :)

aqilah mohamad said...

kan fara .